Alle nieuws

Nieuwe e-learning over spanning, escalatie en agressief gedrag

Als zorg- of hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp of zorg voor mensen met een beperking kan je geconfronteerd worden met agressief gedrag. Hiermee omgaan is niet eenvoudig. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat we als partner van het project 'Omgaan met Vrijheidsbeperkende Maatregelen', samen met Psyche en SAM vzw een gloednieuwe e-learning lanceren. Ben je nieuwsgierig en wil je jouw kennis en vaardigheden versterken? Om zo vrijheidsbeperkende maatregelen zoveel mogelijk te voorkomen? Schrijf je dan nu in en zet de volgende stap in je professionele ontwikkeling.

 

Afbeelding
e-learning project omgaan met VBM

Wat mag je verwachten?

Je ontdekt wat spanning, escalatie en agressief gedrag precies zijn en krijgt inzicht in mogelijke oorzaken en beïnvloedende factoren.

Kennis hierover helpt om preventief en de-escalerend te werken. Wat op zijn beurt helpt om vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals afzondering en fixatie, te voorkomen.

Deze e-learning maakt deel uit van een leertraject, waarvan later dit jaar e-learnings gelanceerd worden over preventie, omgaan met agressief gedrag en nazorg, opvang en herstel.

Leer waar en wanneer het voor jou past

De e-learning biedt alle basisinformatie die jou als zorg- en hulpverlener op weg zet. Ze is zo ontworpen dat je ze volledig op je eigen tempo kan volgen, waar je maar wil. Of je nu thuis bent of op het werk.

Je kan de e-learning eenvoudig onderbreken en hervatten op een moment dat voor jou past. Na het voltooien van deze e-learning ontvang je een attest van deelname.

Link deze e-learning met het platform van je organisatie

Zo kan je de e-learning deel laten uitmaken van je eigen opleidingsbeleid en kan je opvolgen wie van je medewerkers de e-learning al volgende. Dat kan op voorwaarde dat je platform een Learning Management System (LMS) is dat Scorm 1.2, Scorm 2004 of LTI 1.1 ondersteunt.
Hiermee aan de slag? Neem contact op via e-learning [at] psyche.be (e-learning[at]psyche[dot]be).