Betaal je procesbegeleiding met een verhaal

Een voorwaarde om een externe procesbegeleider in te schakelen voor de ontwikkelng van je agressesiebeleid is dat je het resultaat of het effect van het proces deelt en zo andere organisaties inspireert.

Dat kan op verschillende manieren en ICOBA ondersteunt je hierbij. Laat weten waar je trots op bent: een beleidstekst, een methodiek, een praktijk. ICOBA publiceert jouw verhaal in de vorm van een tool in de toolbox, een nieuwsbriefartikel of een video op social media of website.

Wat deel je?

  • Beleidsteksten: procedures, visieteksten, stappenplannen, gedragscode, posters, regsitratieformulieren, … .
  • Een eigen methodiek, model of inspirerende praktijk.
  • Een verhaal over hoe je een agressiebeleid of onderdelen onwtikkelde en uitzaaide in jouw organisatie.

Hoe ondersteunt ICOBA jou hierbij?

Twijfel je over wat je kan delen? ICOBA zoekt samen met jou en komt langs als het resultaat de vorm krijgt van een interview of een fotoreportage.

Wordt het een blogartikel, een inspirerende praktijk of een andere vorm waarbij redactie nodig is? ICOBA neemt de redactie op zich en publiceert uiteraard enkel met jouw expliciete goedkeuring.

Hoe publiceert ICOBA jouw materiaal?

ICOBA koppelt materiaal aan een verhaal als dat kan en aangewezen is. Je vindt deze verhalen bij ‘nieuws’ 

In je verhaal geef je bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie of beschrijf je ervaringen met een nieuwe maatregel of het beleid of hoe het tot stand kwam.

ICOBA gebruikt ook sociale media en een nieuwsbrief om deze inspirerende info te verspreiden.

Alles wat ICOBA verzamelt komt in de toolbox bij ‘materiaal uit de praktijk’ 

Tips om een verhaal te maken

  • Beslis eerst welk verhaal je wil delen en wees niet te bescheiden. Een maatregel die werkt, hoe klein ook, is iets om trots op te zijn. Acties lijken jou misschien onbenullig of vanzelfsprekend, maar toch is het is net dat wat anderen inspireert.
  • Neem regelmatig foto’s of maak een filmpje van je activiteiten. Beelden spreken en geven een verhaal dat tikkeltje extra cachet. Vraag wel steeds toestemming aan deelnemers. Maak je beelden in hoge resolutie.
  • Gebruik talenten in je organisatie. Je hebt vast collega’s met tekentalent, een vlotte pen en amateur cameramensen die goed overweg kunnen met hun smartphone.

Lever je verhaal aan Wout

Wout gidst je graag bij dit ganse proces. Je vindt zijn contactgegevens onderaan deze pagina.