Afbeelding
Wouter Bollen

Ik startte in 2009 bij ICOBA en ben de contactpersoon voor maatwerkbedrijven. Naast de algemene taken ontferm ik mij over de website en de communicatie. Ik vind het geweldig dat ik mijn creatief ei kwijt kan in mijn sociaal engagement. Heb je een vraag over campagnemateriaal? Daarvoor kan je bij mij terecht.

Studies 

In 2000 studeerde ik af als graduaat orthopedagoog. Daarna behaalde ik een postgraduaat orthopedagogisch management en genoot ik van de opleiding agressiecoach bij Impuls vzw.

werkervaring

6 jaar lang was ik begeleider in een MPI. Nadien ging ik als hoofdbegeleider aan de slag in een Observatie- en BehandelCentrum. Daar was ik iets langer dan 3 jaar verantwoordelijk voor de adolescentenleefgroep.

Drijfveer

Tijdens mijn loopbaan kwam ik regelmatig in aanraking met agressie. Een beladen thema, zo bleek. Agressie was vaak schering en inslag maar toch bleek het moeilijk om erover te praten. Na een incident voel je je schuldig, je twijfelt aan jezelf en de moed zakt in je schoenen als je aan het werk denkt. Op dat moment realiseer je je niet dat dit normale gevoelens zijn.

Als hoofdbegeleider was ik trots op mijn team en wou ik zorg dragen voor iedereen. Een luisterend oor bieden, regelmatig eens vragen: Oewist? Juist die zorgende aanpak zorgde ervoor dat er een goede sfeer hing en dat agressie geen taboe meer was.

Dit volstond niet, een goed agressiebeleid is een must. Om die reden volgde ik een cursus als agressiecoach en stelde ik een beleidsplan op. Mijn interesse in het thema agressie werd aangewakkerd. Later kwam er een vacature als medewerker van Icoba vrij en ik greep mijn kans! Met mijn ervaring in de sector en met agressie hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen.