Alle nieuws

Sint Oda's basale stimulatie in beeld

Al gehoord van basale stimulatie? Van een paardenbed, trilvloer, baarmoederzetel, zelfrijdend rolstoelplateau of het prikkelpaleis SENS-CITY? Dienstencentrum Sint Oda zet sterk in op basale stimulatie om contact te maken met de bewoners. Om hen te ondersteunen en te stimuleren.

Zorggebruikers met een ernstige meervoudige beperking hebben een grote ondersteuningsnood. Begeleiders raken de bewoners hierdoor vaker aan. De verwerking van deze sensorische prikkels verloopt soms stroef.

Met basale stimulatie werken ze op een geconcentreerde manier met aanraking, beweging, trilling en ademhaling. Deze werkwijze is ingebed in de grondhouding van elke medewerker. Zo voorkomen ze lastig en agressief gedrag.

Sint Oda nam Evelien een dag op sleeptouw voor ICOBA’s eerste videoreportage. Evelien ontdekte hoe het voelt om op een hemelbed op een paard te liggen. Een primeur in meerdere opzichten!

 

Zie je de video niet? Dit heeft te maken met je cookie-instellingen. Zo los je dit op: 
- Wis je 'geschiedenis' in je browser (chrome of internet explorer).
- Ga naar de VIVO-website.  Klik op 'Accepteer alle cookies' als je die vraag krijgt. Dan zal je de video wel zien en kunnen afspelen.