ICOBA - Je grens over? Beter niet! - IN COMPANY

Met deze in company vorming leer je grensoverschrijdend gedrag benoemen en wat de impact ervan op jou kan zijn. Je ontdekt jouw stressfactoren en krijgt handvaten om je grens ten aanzien van grensoverschrijdend gedrag beter te bewaken en op tijd in te grijpen.

Programma

Je persoonlijke grenzen tegenover lastig gedrag en agressie liggen niet altijd op dezelfde plaats als die van je collega. Maar je bent het er wel over eens: je wil niet dat iemand over je grens gaat! Alleen is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Kom je onder druk te staan, dan is het niet altijd evident om rustig te blijven.

In deze opleiding leggen we de focus op grensoverschrijdend gedrag in de kinderopvang. Richting kinderen enerzijds, collega’s anderzijds. We gaan aan de slag met voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag, factoren die bepalen dat we over onze grenzen heen gaan én hoe we dit bij onszelf en anderen kunnen herkennen.

Van daaruit brengen we de impact van grensoverschrijdend gedrag in beeld én vooral: hoe kan je dat vermijden? Je formuleert 3 ankerpunten voor jezelf, waarnaar je kan teruggrijpen als je het gevoel hebt dat je grens bereikt wordt.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
Doorheen de sessie gaan we interactief aan de slag. Door middel van voorbeelden, actieve oefeningen stimuleren we zelfreflectie, uitwisseling met elkaar… We vertrekken hierbij expliciet van de kracht van kwetsbaarheid.

Naast het faciliteren van zelfreflectie geven we ondersteunende handvaten mee zoals voor het herkennen van je eigen triggers/stresssignalen en je krijgt tips en tricks voor constructief handelen. We dagen je uit om de vertaalslag te maken naar jouw situatie: welke handvaten zijn passend bij jou en hoe kan je ze inzetten?

AAN TE VRAGEN DAGDELEN
1 dagdeel (3 uur)

START EN EINDUUR
Te bepalen in overleg.

VOOR WIE
Iedereen die in de kinderopvang werkt, bij voorkeur in teamverband.

OVER DE LESGEVER
Sofie Vandermarliere doceert topics betreffende communicatie, teamontwikkeling en leiderschap. Ze graaft zich in situaties in, legt de ‘vinger op de wonde’ en gaat daar dan constructief mee aan de slag. Vanuit het bouwen aan een veilige leeromgeving, met respect voor elke deelnemer, geeft ze opleiding in een sfeer waarin uitgewisseld en geoefend wordt en waar leren ook leuk is.
Cv kan opgevraagd worden.

CONTACTGEGEVENS
Ann-Sophie Vandermarliere
Meensesteenweg 94
8870 Izegem
051 81 80 81
contact@alert-opleidingen.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Ruimte om te zitten (U opstelling, geen theateropstelling) en waarin we vrij kunnen bewegen.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 15 Opleider: Alert! opleiding en coaching
Thema: Voorkomen van lastig gedrag en agressie Sector(en):
Kinderopvang