Alle nieuws

Sleutel samen aan werkbaar werk met de Goestinggenerator

VIVO knalt met de Goestingenerator: een eenvoudige methodiek om met je team in gesprek te gaan over werkbaar werk. Tijdens het spel groeit er meer begrip, verbinding en goesting bij collega’s. Essentiële elementen voor een positief werkklimaat met minder agressie.

Door de oplossingsgerichte aanpak focus je op de gewenste situatie in plaats van het probleem. Na afloop heb je drie concrete acties om samen te sleutelen aan werkbaarheid.

 

3 tips van de eerste spelers

Elke aanleiding om het spel te spelen is goed. Spelers van het eerste uur vertellen dat de Goestinggenerator goed werkt in volgende situaties:

Tip 1: Creëer draagvlak 

De Goestinggenerator leidt tot gedragen acties die de werkbaarheid binnen je team boosten. De methodiek biedt je een manier om een eerlijk en open gesprek aan te knopen. En helpt om breed te kijken en gefocust keuzes te maken in wat je hier en nu wil aanpakken.

Samenspel draagt bij aan het draagvlak dat je nodig hebt om tot een gedragen aanpak te komen Speler van het eerste uur
Tip 2: Verwelkom nieuwe medewerkers

Of zet de methodiek in wanneer je een nieuw team opstart. Je verwerft meteen inzicht in ieders talenten en triggers. 

De Goestinggenerator verbindt echt! Speler van het eerste uur
Tip 3:  Gebruik 'm als kapstok voor een functioneringsgesprek.

De gesprekken uit de Goestinggenerator voeden datgene wat je wil bespreken en wat bijdraagt tot je welbevinden. Wat je functioneren hindert en wat je daar samen aan kan doen. Zet 'm in bij individuele gesprekken of bij een teamfunctioneringsgesprek. 

De Goestinggenerator draagt bij aan het snel en to the point herdefiniëren van obstakels naar actiepunten Speler van het eerste uur

Goesting?

Eens je de Goestinggenerator hebt ontvangen, kan je er in principe meteen invliegen. Je bepaalt zelf het tempo.

Alle thema’s in één keer behandelen is wat ambitieus en zou de goesting weleens kunnen fnuiken. Kies samen met je collega’s welke thema’s je eerst wil bespreken en bepaal het ritme dat past bij de werking van jouw team.

Er geldt maar één voorwaarde om het spel te starten: een minimale sfeer van vertrouwen Bert van VIVO

Twijfel je of dat bij jou voldoende het geval is? Of wil je samen met collega’s uit andere organisaties ontdekken hoe jij zoiets kan aanbrengen? Geen nood! VIVO voorziet een hele reeks inspiratiesessies waarin ze zulke vragen samen doorgronden. Geen voorkennis of hiërarchische rol vereist, alleen een gezonde portie goesting!

Wil jij meer weten over de Goestinggenerator? Een exemplaar bestellen of een proefsessie bijwonen?