Alle nieuws

ICOBA ondersteunt jouw maatwerkbedrijf bij agressie

Een hoogoplaaiende discussie mondt uit in een hevig gevecht. Aanhoudend geroddel zorgt voor een toxische sfeer op de werkvloer. Een maatschappelijk werkster wordt bedreigt omdat ze een verzoek niet inwilligt.

Lastig, grensoverschrijdend en agressief gedrag hebben een impact op de veiligheid en het welzijn van (doelgroep)medewerkers. Dit gedrag tast de sfeer op het werk aan. Maatwerkcoaches, sociale dienst en HR hebben hun handen vol en (doelgroep)medewerkers vallen uit.

Zorg voor meer veiligheid en welzijn in jouw maatwerkbedrijf. Ga aan de slag met boosheid, spanning en agressie. 

 

Omgaan met grensoverschrijdend en agressief gedrag

Wat is grensoverschrijdend gedrag? Wat is agressie en hoe uit zich dat? Hoe ga je er best mee om? Voorkom dit gedrag, reageer er gepast op, pak de gevolgen aan en leer uit incidenten. ICOBA ondersteunt je met info en tips.

TIP: de prikkeldraadoefening

Wat is jouw grens, die van je collega en van jouw afdeling? Zet de neuzen in dezelfde richting met de prikkeldraadoefening.

Duik in de agressie-toolbox

ICOBA ontwikkelde en verzamelde meer dan 200 instrumenten, publicaties en campagnemateriaal. In de toolbox vind je methodieken die je inzet in je team en met je doelgroepmedewerkers. Maak zo grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar, zorg voor herstel, inventariseer risicofactoren en nog veel meer.

Bestel de poster

Zet het thema omgaan met boosheid, spanning en agressie op de agenda van jouw maatwerkbedrijf. En deel het nieuws dat ICOBA nu ook maatwerkbedrijven ondersteunt. Twee vliegen in één klap. Bestel kosteloos de poster voor maatwerkbedrijven en bij uitbreiding al het campagnemateriaal van ICOBA.

 

Afbeelding
dame stapt langs poster maatwerkbedrijven op muur

Maak een beleid

Een beleid rond omgaan met grensoverschrijdend en agressief gedrag houdt in dat je dat gedrag structureel en integraal aanpakt. Alleen geïsoleerde maatregelen of crisisinterventies volstaan niet. Pas als omgaan met dit gedrag een duidelijke beleidskeuze is, bereik je een blijvend effect. Hoe maak je zo’n beleid en wat zijn belangrijke voorwaarden? Hoe weet je dat jouw beleid effect heeft? Geef met ICOBA’s handvatten vorm en inhoud aan je beleid.

Tip: ontvang feedback op je beleid

Je werkte een agressiebeleid of een procedure rond omgaan met agressie uit en wil daar graag feedback over? 

Aanbod op maat in de maak

ICOBA en de sociale partners smeden plannen voor acties op maat van maatwerkbedrijven. Benieuwd naar wat we in de toekomst voor jou in petto hebben? Blijf op de hoogte en ontvang maandelijks nieuws, tools & best practices in je mailbox.

Afbeelding
footer aan de slag met boosheid, spanning en agressie met kat en struisvogel