Afbeelding
Katrijn Ossaer

Sinds juli 2004 ben ik met veel plezier verantwoordelijk voor de ICOBA-werking en specifieke contactpersoon voor de opvoedingssector. 
Ook als je vragen hebt rond procesbegeleiding bij het ontwikkelen of bijsturen van een agressiebeleid kan je bij mij terecht.  

Studies

In 1998 studeerde ik af als orthopedagoge aan de KU Leuven. Daarnaast volgde ik aan de School voor NLP de opleiding tot Master practitioner NLP en bij Coaching & Co de opleiding tot professionele coach. In 2018 vervolmaakte ik de level 2 training Deep Democracy bij Hummus.

Werkervaring

Ik werkte eerst als opvoedster binnen de Bijzondere Jeugdzorg, nadien als orthopedagoog – groepschef binnen de Gehandicaptenzorg en momenteel bij VIVO vzw als verantwoordelijke bij ICOBA.

Waarom deze job?

Het welzijn van medewerkers ligt me nauw aan het hart. Als zij zich goed in hun vel voelen en goed ondersteund worden, stralen ze dat uit naar de mensen met en voor wie ze werken en kunnen ze hen nog beter ondersteunen.

Een positief werkklimaat en een positief leefklimaat zijn de fundamenten van een effectieve hulpverlening. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Medewerkers en doelgroep  krijgen te maken met grensoverschrijdend en agressief gedrag. Dat is belastend voor wie het meemaakt of er getuige van is. Organisaties, teams en medewerkers op dit vlak ondersteunen en begeleiden, zodat zij hun doelgroep nog beter kunnen ondersteunen, is mijn grote drijfveer.