Alle tools

De Mirto Symfonie: partituren

Het maatwerkbedrijf Mirto schreef de Mirto Symfonie. Een uiterst doordachte en creatieve manier om een beleid rond grensoverschrijdend gedrag uit te rollen. De partituren van deze symfonie delen ze graag! Laat je inspireren en download de intentieverklaring, de manierenmeter en de ondersteunende kaartjes van Mirto.

 

beleidstekst

Intentieverklaring

Medewerkers die grensoverschrijdend of agressief gedrag meemaken, hebben de onvoorwaardelijke steun nodig van hun leidinggevende en directie. Die steun formaliseert Mirto in een intentieverklaring 'Iedereen verschillend, iedereen welkom'.

Het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag is een gezamenlijke  verantwoordelijkheid. Tijdens een collectieve startdag liet Mirto deze verklaring ondertekenen door elke Mirtolist.

 

De Mirto's manierenmeter

Hoe ga je om met elkaar? Hoe zit het met de sfeer in de afdeling? Mirto maakte een overzichtelijk schema om snel te weten met het team of je goed bezig bent.

 

De Mirto kaartjes

Mirto maakte een aantal kaartjes die ze uitdeelden aan alle medewerkers.

  • Met het kaartje 'Blijf er niet mee zitten' maakt Mirto de vertrouwenspersonen en hun contactgegevens kenbaar. De kaart informeert de collega's over de rol van de vertrouwenspersoon.
  • Met het kaartje 'Samen sterk' ondersteunt Mirto de maatwerkcoaches in hun coachende en motiverende rol.
  • Met het kaartje 'Stekker eruit' waakt Mirto over een juiste balans tussen privé en werk, inclusief het gebruik van social media.

 

Dank om dit te delen, Mirto!