Alle nieuws

Relax met de Rustbox 3.0

Rust in hoofd en lijf! Betreed de rustgevende wereld van de Rustbox 3.0. Jouw persoonlijke gids naar een kalm en gebalanceerd leven. Met deze theoretisch onderbouwde tool reguleer je het stressniveau en verlaag je de spanningsopbouw bij kind, jongere, volwassenen en jezelf.

Ontdek de Rustbox 3.0 met een webinar. Verken de verbeterde Rustplanner en duik in de Rust-o-theek met nieuwe rustgevende activiteiten. Wissel uit met andere Rustboxers tijdens een online uitwisselsessie. De Rustwaaiers zijn opnieuw beschikbaar.

Ontdek de Rustbox met een gratis webinar

Afbeelding
webinar rustbox

 

Laat je onderdompelen in de rustgevende wereld van de Rustbox 3.0. Schrijf je in voor het gratis webinar op maandag 05/02/2024 van 15 tot 16u.

Eric Beke van Survivalacademie en MPC Terbank is de bezieler van de Rustbox en gidst je door alle functionaliteiten. Leer hoe je een rustplan opstelt en krijg inzicht in de modellen waarop de Rustbox is gebaseerd.

Je kan je niet meer inschrijven

Verken de vernieuwde Rustplanner

Afbeelding
infographic rustplan

 

Onderzoek met de Rustplanner wat jou rust brengt, stress bezorgt en hoe jouw spanning vermindert. Jouw persoonlijke Rustplan is nu sneller en toegankelijker.

De verbeterde vragenlijst is nu ook afgestemd op volwassenen en geoptimaliseerd met aandacht voor de Circle of Courage. Dit waardenkader stelt dat je je emotioneel in evenwicht voelt als vier universele noden beantwoord worden:

  • erbij horen - belonging
  • iets kunnen - mastery
  • iets voor een ander kunnen doen - generosity
  • eigen keuzes kunnen maken - independency

Snuister in de verbeterde Rust-o-theek

Afbeelding
rustotheek

 

Rustgevers zijn activiteiten in de Rust-o-theek die je meteen kan doen om rustig te blijven of rustig te worden. Ze zijn op maat van alle leeftijden. Zowel vormelijk als inhoudelijk.

Het resultaat is een vernieuwde Rust-o-theek met verse afbeeldingen, filmpjes en rustgevende activiteiten voor jongeren en volwassenen. Neem zeker eens een kijkje!

Wissel uit met andere Rustboxers

Afbeelding
uitwisselsessie rustbox

 

Gebruik je de Rustbox al? Wissel ideeën uit, leer van elkaar en ontdek nieuwe manieren om de online tool te benutten.

Eric Beke begeleidt een online uitwisselsessie op donderdag 08/02/2024 van 16 tot 17u.

Bestel de Rustwaaier

Afbeelding
rustwaaiers

 

Met handige QR codes op de Rustwaaier ben je snel op de juiste plek voor de rustactiviteit of methodiek die je nodig hebt. Bestel snel jouw exemplaar, de vorige 1500 gingen als warme broodjes over de toonbank.

Deel jouw rustgevers

Afbeelding
deel je rustgevers

 

Wat brengt jou tot rust? Dat kunnen grootse methodieken én kleine activiteiten zijn. Deel jouw rustgevers en draag bij aan het groeiende aanbod van de Rust-o-theek. Zo inspireer je anderen in hun zoektocht naar rust in hoofd en lijf.

Haal een Rustbox-vorming in huis

Werk je in de opvoedingssector, welzijnssector, of kinderopvang? Organiseer kosteloos een Rustbox-vorming in jouw voorziening.

Met de vorming 'De Rustbox: naar een kalm brein bij jongere en begeleider' vergroot je jouw inzicht in emotionele spanningsopbouw en de stressdynamiek tussen cliënt en begeleider.

Met de vorming 'Rust in hoofd en lijf: zelfzorg voor begeleiders' leer je jouw stressweerstand te verhogen na incidenten of chronische stress.

Maatwerkbedrijven kunnen nu ook kosteloos Rustbox-vormingen in company organiseren. Check het vormingsaanbod van de vormingsfondsen