Alle nieuws

Herbekijk de webinar ‘Relax met de Rustbox 3.0’

Heb je de webinar ‘Relax met de Rustbox 3.0’ gemist? Of wil je ‘m opnieuw bekijken? Geen nood, de webinar werd opgenomen en ondertiteld. Eric Beke loodst je door de theoretische modellen van de Rustbox en de nieuwigheden van de Rustbox 3.0. Op deze pagina vind je ook de antwoorden op inhoudelijke vragen die tijdens de webinar werden gesteld en de slides van Erics presentatie.

 

Bekijk de videopname van de webinar

Zie je de video niet? Dit heeft te maken met je cookie-instellingen. Zo los je dit op: 

  • Wis je 'geschiedenis' in je browser (chrome of internet explorer).
  • Ga naar de ICOBA-website. Klik op 'Accepteer alle cookies' als je die vraag krijgt. Dan zal je de video wel zien en kunnen afspelen. 

 

Vraag & antwoord

Zijn de rustgevers uit de Rustbox ook geschikt voor volwassenen?

De rustgevers uit de Rustbox zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Afhankelijk van interesse en leeftijd kunnen specifieke rustgevers worden gekozen. Naast rustgevers voor kinderen en jongeren zijn er specifieke rustgevers voor volwassenen en begeleiders. Er zijn langere ademhalings- en relaxatie-oefeningen voorzien en binnen de rubriek “rust bieden” worden er specifieke rustgevers voor volwassenen omschreven zoals hartcoherentie en de TRE.

Is het Rustplan en de Rust-o-theek ook geschikt voor personen met autisme?

Binnen het rustplan wordt apart gepolst wordt naar lichamelijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens. Hierbij worden veel voorbeelden en antwoordmogelijkheden opgesomd waaruit de persoon met autisme kan kiezen. Bij de vragen en antwoordmogelijkheden van het Rustplan vermeden we zoveel mogelijk beeldspraak. De lay-out van de Rust-o-theek werd aangepast zodat de rustgevers pas oplichten als je erover scrolt. Zo zorgen we voor minder prikkels. Er is een doelgroep-specifieke vragenlijst voor jongeren met een lagere socio-emotionele ontwikkeling, waarbij binnen de opties nog een mogelijkheid is om de antwoordopties uitvoerig uit te breiden. Zo maak je een Rustplan op maat van de persoon die je begeleidt.

Zijn de rustkaartje ook geschikt voor volwassenen?

De lay-out van de kaartjes is afgestemd op kinderen en jongeren met genderneutrale illustraties. Je kan wel zelf opties toevoegen aan de kaartjes waardoor er geen illustraties verschijnen.

Moet ik voor het campagnemateriaal betalen als ik in een ziekenhuis werk?

Het campagnemateriaal van de Rustbox is gratis voor een aantal social-profitorganisaties. Helaas is het campagnemateriaal betalend voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, woonzorgcentra en onderwijs. Meer hierover lees je hier.