ICOBA - Aandacht in Actie - Opleiding tot weerbaarheidstrainer

Met deze vorming leer je om zelfstandig een weerbaarheidstraining te geven aan kinderen en jongeren en jezelf te sterken in je taak als begeleider.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
wo 20 april 2022 09:00 - 17:00 Sint-Baafshuis Biezekapelstraat 2 Gent
do 21 april 2022 09:00 - 17:00 Sint-Baafshuis Biezekapelstraat 2 Gent
vr 22 april 2022 09:00 - 17:00 Sint-Baafshuis Biezekapelstraat 2 Gent
do 01 december 2022 09:00 - 17:00 - - -

Programma

Sommige jongeren vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen, doen dingen die ze eigenlijk niet willen onder invloed van de groep, stuiven weg met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, geven aan dat ze niet klaar zijn om van de lagere naar de middelbare school te gaan, weten niet waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, ….

In zulke situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden. Zo’n training helpt jonge-ren om zicht te krijgen op hoe ze reageren en waarom ze zo reageren. Het helpt hen tot meer zelfkennis en om doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken. Ze leren voor zichzelf opkomen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zicht-baarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

In deze train-de-trainer-opleiding leer je hoe je zelf zo’n weerbaarheidstraining aan jongeren kan geven om hen meer weerbaar te maken.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Een mix van oefeningen en theorie. We gaan tijdens de opleiding ervaringsgericht aan de slag. We laten de deelnemers aan den lijve ondervinden wat de oefeningen inhouden. De oefeningen worden ondersteund door praktijkvoorbeelden en theoretische kaders.

VOOR WIE
Iedereen die professioneel met kinderen en jongeren werkt

OVER DE LESGEVER
De lesgever is een medewerker van Arktos die ervaring heeft met het weerbaarheidsprogramma, zowel in het opleiden van volwassenen als het weerbaarder maken van kinderen en jongeren.

Praktisch

Startdatum: 20 apr 2022 | 09:00 - 17:00 Duur: 4 dagen Opleider: ARKTOS vzw
Code vorming: 319-IC69 Thema: Voorkomen van lastig gedrag en agressie Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector