ICOBA - Slecht nieuws… Hoe breng ik het? - IN COMPANY

Met deze in company vorming leer je slecht nieuws brengen op een manier die effectief is, ondersteuning biedt en die de extra emotionele schade voor de ontvanger beperkt.

Programma

Slecht nieuws brengen: je weet vooraf dat het pijnlijk, frustrerend, ontmoedigend… voor de ander zal zijn om te horen. Toch moet iedereen het wel eens doen.

Het is belangrijk om slecht nieuws op een correcte manier te brengen. Een ‘effectief’ slechtnieuwsgesprek kan de extra emotionele schade voor de ontvanger beperken én ervoor zorgen dat die persoon echt goed hoort waar het om gaat.

In deze training leer je de verschillende stappen van een slechtnieuwsgesprek kennen. We oefenen de stappen en staan stil bij persoonlijke valkuilen. We gaan aan de slag met het opvangen van emoties. Je oefent in het loskomen van eigen gevoelens, zodat je kan afstemmen op de ander met een empathische houding.

Ook de voorbereiding en afronding van het gesprek komen via inzichten en oefening ruim aan bod.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
We putten uit onze ervaring in omgaan met agressie en verbindende communicatie om je een basis theoretische inzichten te geven. Daarnaast krijg je heel wat praktische oefeningen aangereikt. Je kan je eigen praktijkervaringen bespreken en oefent actief de nodige vaardigheden.

We bieden een veilige omgeving waar open en oprecht kan gesproken worden, en creëren ruimte voor nieuwe inzichten en ervaringen.

AAN TE VRAGEN DAGDELEN
1 vormingsdag = 2 dagdelen

START- EN EINDUUR
9u30u - 16u30

VOOR WIE
Medewerkers en leidinggevenden

OVER DE LESGEVER
De opleiders van Impuls vzw hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen rond omgaan met lastig en agressief gedrag.

CONTACTGEGEVENS
Impuls VZW
Elisabethlaan 64
3200 Aarschot
016 56 95 68
info@impulsvorming.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Voldoende ruim lokaal waar de tafels aan de kant kunnen.
Flappenbord

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 14 Opleider: Impuls vzw
Thema: Voorkomen van lastig gedrag en agressie Sector(en):
Kinderopvang
Opvoedings -en huisvestingssector
Vlaamse Welzijnssector