ICOBA - Gentle Teaching: de kracht van verbinding om geweld te voorkomen - CASUSBESPREKING - IN COMPANY

Met deze in company casusbespreking op teamniveau krijg je (orthoped)agogische handgrepen op het niveau van de besproken cliënten. Ervaring leert dat er veel meer gebeurt binnen een team. Er ontstaat een inhoudelijke dynamiek over de manier van werken en de gebruikte denkkaders. Veelal is dit het beginpunt van een relationeel discours en wordt een voedingsbodem gelegd voor een preventief agressiebeleid waarin geweldloosheid zowel uitgangspunt als doelstelling wordt.

Programma

Op basis van een of twee concrete cases worden de aangereikte inzichten uit een relationeel denkkader toegepast. De docent ontvangt vooraf informatie en heel concrete vragen m.b.t. een of twee cliënten. Tijdens de halve dag bespreken we de vragen en formuleren antwoorden.
Je kan deze casusbespreking/intervisie meermaals aanvragen.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
Voorbereiding op teamniveau

AAN TE VRAGEN DAGDELEN
Een halve vormingsdag = 2 dagdelen omwille van voorbereiding

START- EN EINDUUR
9u30 - 12u30 of 13u30 - 16u30

VOOR WIE
Alle hulpverleners die mensen die door een of meerdere beperkingen afhankelijk zijn, ondersteunen, verzorgen en begeleiden.

OVER DE LESGEVER
Karel De Corte is sedert 1991 als orthopedagoog werkzaam in Den Dries (www.dendries.be) te Evergem, een centrum dat volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteuning biedt. Op freelance basis geeft hij sedert meer dan vijftien jaar training en vorming over Gentle Teaching, Downsyndroom en het burgerschapsparadigma in Vlaanderen en Nederland. Hij is auteur van verschillende publicaties en heeft intussen 2 boeken gepubliceerd: ‘Eerst vasthouden, dan loslaten.’(2010) en ‘Maak me niet Down’(2016). Meer info op www.kareldecorte.be.

CONTACTGEGEVENS
Karel De Corte
Diepestraat 18
9860 Balegem
0479 91 88 47
info@kareldecorte.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Docent brengt eigen laptop mee. Organisatie voorziet een beamer, scherm of blanke muur, geluidsversterking en hand-outs.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 20 Opleider: Karel De Corte
Thema: Voorkomen van lastig gedrag en agressie Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector