Als zelfstandig psychotherapeute bied ik opleidingen op maat aan.Thema's waar ik reeds meer dan 10 jaar ervaring mee heb:

communicatie: respectvolle communicatie, roddelen, omgaan met agressie en kritiek

persoonlijke kwaliteiten
omgaan met verandering

passie als preventie van stress en burn-out

teamwerking: teamdagen op maat, onderstromen in teamwerking, communicatie in het team, persoonlijke kwaliteiten in en van het team

Supervisie en coaching van leidinggevenden, hoogbegaafde medewerkers

Wat is jouw ervaring in de social profit?

Voor mijn zelfstandige activiteit heb ik 20 jaar gewerkt als maatschappelijk assistente en trainer. Sinds 2005 jaar coach-trainer in eigen beheer en voor verschillende organisaties zoals

  • Docendo
  • Sociaal Fonds ouderenzorg
  • Icoba
  • Zorgsaam
  • Amelior

Ik heb ervaring in woonzorgcentra, gehandicaptenzorg, OCMW's, ziekenhuizen, thuiszorg-organisaties, kinderopvang…

Wat is jouw visie op agressie en omgaan met lastig en agressief gedrag?

In al mijn opleidingen is het startpunt veiligheid en vertrouwen. Dit is de basis om tot zelfreflectie te komen en de basis om open te kunnen staan voor nieuwe inzichten en een betere samenwerking. Dit koppel ik aan het thema van de opleiding.

Wanneer mensen zich niet veilig, niet gehoord of niet gezien voelen, wordt een primair reactie-systeem getriggerd wat kan leiden tot agressief of negatief gedrag. Op een speelse en open manier bekijken we deze reactie-systemen zowel bij de deelnemers, binnen het team als bij de doelgroep. Vanuit concrete praktijksituaties reik ik theoretische kaders, beeldend materiaal en een aangepast communicatiemodel aan.

Als het in de opleiding past, bied ik een supervisie- en/of intervisiemoment aan. Een gezonde dosis humor daarbij maakt de opleiding luchtig en verteerbaar.