Online congres 'Geweldig omgaan met agressie'

 

Maak kennis met 3 nieuwe online tools. De Rustbox, boordevol rustbrengers voor kinderen en hun begeleiders. De Buddyboard om incidenten eenvoudig te melden en op te volgen. Grenswijs waarmee je een beleid maakt rond agressie, pesten en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ontdek hoe organisaties werk maken van een positief leefklimaat en een preventief agressiebeleid. Maak kennis met de Gegevensset Vrijheidsbeperkende Maatregelen die zorgt voor het uniform verzamelen van registraties in de sector.

Met dit alles én meer ga jij geweldig om met agressie. Icoba presenteerde op 23/02 en 25/02 de resultaten van het 2 jaar durende VIA5-project ‘omgaan met agressie’. Een project voor de brede jeugdhulpverlening en inspirerend voor organisaties met een volwassenwerking.


Deel 1 - online studio op dinsdag 23/02/21

ICOBA presenteert de resultaten van het project.

Guy Tegenbos begeleidt het gesprek over de projectthema's:

  • Academische Werkplaats Leefklimaat
  • Project GINKO van Arktos vzw
  • De gegevensset vrijheidsbeperkende maatregelen


Deel 2 - 16 online sessies op donderdag 25/02/21

Maak kennis met de VIA5 online tools Rustbox, Buddyboard en Grenswijs en verdiep je in de ingrediënten van een positief leefklimaat, een preventief agressiebeleid, een kwaliteitsvolle opvang en nazorg en het bewust omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen

 

Congreslied 'Geweldig' van Baz en Roncha

 

Het congres is de afsluiter van het VIA5-project dat mogelijk werd met de financiële steun van de Vlaamse overheid