Cindy MeesCindy Mees
Projectmedewerker
cindy.mees(at)vivosocialprofit.org
T 02 227 69 20

Ik ben Cindy Mees, en sinds 11 maart 2019 werkzaam bij ICOBA.

Hiervoor werkte ik 20 jaar in verschillende settings in de Bijzondere Jeugdzorg. Eerst als begeleider, dan als teamleider en hulpverleningscoach in het Brusselse. Dat ik dit mag vervolgen met een project dat de sector inspireert op vraag en vanuit gelijkwaardigheid is voor mij een wens die in vervulling gaat.

Ik vergelijk de sector met vele boten op zee waar tal van avonturen beleefd worden. De zee zit vol verrassingen. En af en toe worden er stormen beleefd. Op een schip kan het er soms wild aan toe gaan. Het zicht vertroebelt, bemanningsleden krijgen het soms moeilijk om de koers te bepalen…

Laat er dan een rots zijn te midden van de open zee, die hun aandacht trekt. Zeevaarders komen er aan wal, nemen en vinden rust en komen terug bij zichzelf. Zeevaarders ontmoeten er ook andere zeevaarders en delen hun ervaringen. Dieper verbonden met zichzelf en mekaar varen ze terug aangesterkt op eigen kracht uit. De zon aan de horizon verrast hen.

Het voorbije jaar proefde ik als deelnemer van het vormingsaanbod van Icoba. En ondervond ik dat ICOBA aanvoelde als zo’n rots. Dit maakt dat ik dankbaarheid voel dat ik hier mijn steentje aan mag bijdragen.